verhuur van strijkinstrumenten

vioolhuur

Het huren van een viool is mogelijk vanaf € 12,50 per maand, alle maten van 1/16 tot 4/4 zijn beschikbaar.

De minimum huurperiode is 1 maand, verder mag je net zolang huren als je wilt, de opzegtermijn is 1 maand. De betaling gaat via automatische incasso.

Bij de huur inbegrepen is een schadeservice van € 2,50 per maand, deze dekt schade als gevolg van een ongelukje, niet als gevolg van onoordeelkundig gebruik, huurder is verplicht netjes en zorgvuldig met het instrument om te gaan en het instrument in dezelfde staat terug te geven bij beeindiging van de huur, slijtage van de snaren en het haar van de strijkstok komen voor eigen rekening.

Aankoop van het gehuurde instrument is mogelijk, bij een huurperiode van 1 jaar geldt een aankoopkorting van alle betaalde huur van dat jaar minus € 2,50 per maand voor de schadeservice. Huurt men langer dan is de aankoopkorting 50% van de totaal betaalde huur minus € 2,50 per maand, dit geldt tot een maximum van 50% van het aankoopbedrag. Deze korting is ook van toepassing indien je een andere viool bij mij wilt aanschaffen .

De instrumenten welke ik gebruik voor de verhuur zijn van een goede kwaliteit, geheel compleet met koffer, strijkstok, wolff schoudersteun en hars, op aanvraag is het mogelijk een professioneel instrument te huren, de huurprijs hiervoor is variabel vanaf € 25,00 per maand.

Cellohuur

Ook het huren van een cello is mogelijk, hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor violen, er is 1 verschil, namelijk dat halsbreuk niet onder de schadeservice valt. De huurprijs is € 19,50 per maand inclusief € 2,50 schadeservice. Deze prijs is voor kleine cello’s, een 4/4 cello kost € 22,50 per maand.Professionele celli kun je huren vanaf € 50,00 per maand.

Contrabashuur.

Bij een contrabas heb je de keus tussen een studieinstrument en een professionele bas. ook kun je aangeven welk type strijkstok je wilt gebruiken, een Duitse of een Franse, een Duitse stok houd je onderhands vast en een Franse min of meer net zoals een cellostok. Een bas kost € 30,00 per maand, er gelden dezelfde voorwaarden als bij de cello. Een professionele bas kun je huren vanaf € 65,00 per maand.

Viola da Gambahuur.

Een Viola da Gamba is een fijnzinnig en kostbaar instrument, kwetsbaarder dan b.v. een cello, ik verhuur ze alleen aan mensen die er mee om kunnen gaan en/of al kunnen spelen of een docent/e hebben die als referentie kan gelden. ik verhuur de drie meest voorkomende maten ; diskant, alt en bas/tenor. de huurprijs is vanaf € 35,00 per maand onder dezelfde voorwaarden als een cello.

Barokvioolhuur.

Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als bij vioolhuur, bij een barokviool hoort natuurlijk een barokstrijkstok en darmsnaren, een schoudersteun is niet nodig.huurprijs € 15,00 per maand. De huurprijs van een professionele barokviool bedraagt € 35,00 per maand.

in overleg is het ook mogelijk een ander, niet genoemd strijkinstrument te huren, te denken valt hierbij b.v. aan een erhu, een vedel of een rebec, deze instrumenten zijn niet altijd op voorraad maar kunnen speciaal worden gebouwd of besteld, houdt s.v.p. rekening met een lange levertijd.

Heb je wel een instrument maar ( tijdelijk) geen strijkstok, dan kun je die ook bij mij huren, hier gelden weer dezelfde voorwaarden als bij een viool, dus ook slijtage van de haren is voor eigen rekening, huurprijs :

  • vioolstok         €  7,50                  cellostok                   € 10,00
  • barokvioolstok € 10,00                 barokcellostok           € 12,50
  • altvioolstok     €  7,50                  viola da gamba stok    € 12,50
  • barokaltstok   € 10,00                  contrabasstok             € 15,00

De strijkstokken welke ik verhuur zijn allen van een meer dan goede kwaliteit, de barokstokken van slangehout zijn prachtexemplaren.