Er is veel gebeurd tussen juli 2019 en juli 2021.

Nandor heeft in die tijd de winkel en de verhuur van instrumenten overgenomen.

En ik kreeg tijd om te ontspannen, instrumenten te bouwen en te verbouwen in mijn huis. Dat was heel fijn, al miste ik het klantcontact wel.

Door Covid19 liep alles anders dan gedacht en in juli 2021 heeft Nandor mij gevraagd om de winkel weer terug over te nemen. Het was geen moeilijke beslissing om ja te zeggen.

Het reizen is nog steeds vermoeiend, maar omdat ik dat nu kan delen met mijn vrouw Barbara valt het minder zwaar. 

Het is heel fijn om weer samen met de klant een mooi en passend instrument uit te zoeken en ik hoop dit nog lang te kunnen blijven doen.

In augustus ontvang ik voor het eerst mijn AOW. Dat heeft mij aan het denken gezet. Het wordt tijd om een jonge vioolbouwer een kans te geven en ik wil graag meer tijd kunnen besteden aan het bouwen van barok instrumenten. Het heen en weer reizen tussen Zonnemaire en Zwolle valt me ook zwaarder dan voorheen, dus allemaal redenen om jullie voor te stellen aan Nandor Torok.

Nandor is cello-en vioolbouwer. Hij heeft het vak geleerd van zijn oom. Hij komt uit een vioolbouwersfamilie uit Hongarije. Nandor woont al 11 jaar in Nederland en droomde altijd al van een eigen bedrijf. 

Vanaf 1 augustus zal hij daarom de winkel zelfstandig bemannen en in de toekomst zal hij ook de verhuur van de instrumenten over nemen. Natuurlijk zal daarvoor toestemming worden gevraagd aan de huidige huurders.

Ik blijf nog geruime tijd betrokken bij de winkel in verband met de verhuur en verkoop van barok instrumenten en natuurlijk ook voor eventuele andere vragen maar dan op afstand.